Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
Mayanın özü sütü pıhtılaştıran enzim olan kimozindir.
Aktif enzimler
doğal kimozin, dana, kuzu ve oğlak pepsinidir.
Tamamıyla naturel şirdenlerden doğal olarak hazırlanan Peynir Mayası, üretiminde asitborik, sitrik asit, timol, kültür, renklendirici, tatlandırıcı kullanılmamaktadır.
Peynire kuvvetli randıman ve en iyi aromayı veren doğal kimozin ve pepsin içermektedir.
Kullanım Detayları: Beyaz peynir üretiminde sütün mayalama sıcaklığı, çeşitli kaynaklarda mevsimlere, yörelere, sütün çiğ veya ısıl işlem görmüş olmasına, hatta yağlı veya yağsız olmasına göre değişmektedir.
Bu değerler, sütün çiğ veya pastörize durumuna bağlı olarak 21°C – 32°C arasında değişmekle birlikte genellikle 25°C – 28°C arasında mayalanmaktadır.
32°C, Beyaz peynir için biraz fazla olmakta, daha çok 29°C – 32°C lik mayalama ısısı kullanılmaktadır.
Çünkü, 21°C – 27°C ‘ler arasında elde edilen pıhtı yumuşak ve jelimsi, 27°C ‘de elde edilenler sıkı ve kesim esnasında çok küçük parçalar halinde ufalanmayan nitelikte, 33°C-36°C‘ler arasında elde edilenler ise sert ve lastiğimsi bir niteliktedir.
Bu nedenle, yumuşak peynir yapımında 30°C ‘nin birkaç derece altı, mayalama sıcaklığı olarak seçilebilir.
Süt mayalama sıcaklığına soğutulduktan sonra maya ilave edilmeden önce, genellikle yarım saat kadar bekletilerek sütün asitliği belirli bir düzeye yükseltilir ve bu sürede sütün ön olgunlaşması sağlanır (6,5 – 6,3 pH).
Bu sürenin sonunda sıvı maya kullanılarak süt pıhtılaştırılır.
Genel bir kural olarak, pıhtılaşma süresi sert peynirlerde kısa, yumuşak peynirlerde ise uzun tutulur.
Beyaz peynir için bu süre 90 – 120 dakikadır.
Mayayı süte karıştırmadan önce 9 misli 18°C -22°C nötral (klorsuz ve içilebilir) bir su ile iyice karıştırılıp, ardından süt içinde homojen dağılımı sağlanmalıdır.
Mayanın kullanımdan önce kuvvetinin saptanması gerekir.
Çünkü, maya kuvveti, sütün bileşimine, asitliğine ve mayalama sıcaklığına göre oldukça değişkenlik gösterebilmektedir.
Bu nedenle, maya kuvveti mayalamaya hazır hale getirilmiş sütte belirlenmelidir.
Bu sütten 25 ml alınarak 1/10 ‘luk maya çözeltisinden belirli bir miktar, genellikle 1 ml ilave edilerek ilk pıhtının görülmesine kadar geçen süre belirlenir.
Ortalama 100 lt 30°-35°C’deki süte cinsine ve hava şartlarına göre 10-15 ml maya kullanılması tavsiye edilir.
Saklama Koşulları : Serin, karanlık, temiz, kuru ve kokusuz ortamda 2°C – 4°C sıcaklıkta güneşten koruyarak açılmamış ambalajında saklandığı takdirde önerilen raf ömrü (2yıl) boyunca aktivitesini kaybetmemektedir.
Ayrıca ambalajındaki Peynir Mayasını her kullanımdan sonra kapağını iyice kapatıp dış etkenlerden (Sıcaklık, bakteri, mikroorganizma bulaşması vb.
) koruyup soğuk havada muhafaza edilmesi önemle tavsiye edilir.