Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
300*2=600 gr gelmektedir Kurşun Dökme İşlemi Nasıl Yapılır? Kurşun dökme işleminin bir standardı yoktur.
Yapılan yerin ve yapan kişinin usullerine, tecrübesine göre yapılır.
Kurşun dökme işleminin kendine has ve özel yöntemleri mevcut olup bu işlem sırasında kullanılan aletleri de bulunmaktadır.
Kurşunun sıvı hale getirilmesi için gerekli olan bir adet madeni çukur bir kepçe, su koymak için gerekli olan derin ve geniş olan bir tas ve kurşun dökme işlemi uygulanacak olan hastanın başını kapatacak bir örtü (kalın tül, çarşaf,peştamal v.b.) gerekmektedir.
Kurşun Dökme İşlemi Kurşunun miktarı ise 200-300gr ağırlığında olabilir, yeterlidir.Kurşun külçe veya parçalar halinde kepçe içine konur ve ateşe tutulur.
Sıvı hale gelene kadar ısıtılarak eritilir.
Ayrıca eritilen kurşunun içine döküleceği eski bir tencere su ile doldurularakhazırlanır.İçerisine soğan, ekmek parçası, tuz, üzerlik tohumu gibi ilave malzemeler koyulur.Kurşun dökülecek kişi üzerine kalınca bir örtü çekilerek hazırlanır.Kurşunu dökecek olan kişi bir eline erimiş kurşun dolu kepçeyi alır, bir eline de su dolu tencereyi alır.
Hastanın başının üzerindeyken birden bire, hızlı bir hareketle sıvı hale getirdiği eritilmiş kurşunu su dolu tencerenin içine döker.
Bu işlem sırasında kurşunu döken kişi besmele çekerek, benim elim değil, Ayşe, Fatma Anamızın eli demesi eskiden berisüregelmiş bir usuldür.
Kurşun Dökme İşlemi Bu işlemi üç kere yapanlar da vardır.
Buna işleme üçleme derler.Etkisini artırdığına inanılır.
Üçleme de baş üzerinde dökülen kurşun bu işlemden hemen sonra tekrar eritilerek sıvı hale getirilir ve bu sefer göbek bölgesi üzerinde dökülür.
Sonra tekrar eritilip ayak bölgesi üzerinde dökülür.Bu sırada çoğunlukla Felak ve Nas sureleri okunur.
Maniler, dualar, hatta beddua okuyanlar da vardır.
Su çerisine dökülen erimiş kurşunun aldığı şekillere göre, dökülmeden önceki kirli ya da temiz oluşuna göre, teşhis de yapılır.
Nazarın hasetten mi? Çekememezlikten mi? Yoksa aşırı sevgiden mi olduğu? Nazar edenin kadın mı, erkek mi olduğu sonucu tahmin edilir.
?Yüzde yüz saf kurşun kısa sürede cezve veya kepçede erimektedir.tava veya tencerede zor erir.Nazar ve olta kurşunu için idaldir.