Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
Filtresiz olduğu için içerisinde zeytin parçacıkları bulanabilir ve dibine posa çökebilir.
Toskana ve Girit ile birlikte dünyada en kaliteli zeytinyağı üretilen üç bölgeden biri olan Kuzey Ege'de, Edremit tipi zeytinlerden üretilmiştir.
Natürel Sızma Nedir?
Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Prina Tebliği'ne göre "Natürel Sızma" şeklinde tanımlanabilecek zeytinyağları, doğrudan tüketime uygun ve oleik asit cinsinden her 100 gramda en fazla 0,8 gram serbest yağ asidi barındırmalıdır. Yaygın söyleniş biçimi ise 0,8 asit ya da dizemdir. En çok 0,8 asit/dizem olabilecek natürel sızma zeytinyağları soğuk sıkım, normal sıkım ya da erken hasat gibi başlıklarla çeşitlenmektedir.
Soğuk ve Normal Sıkım Farkı Nedir?
Zeytinyağının zeytin hamurdan daha iyi ayrılmasını sağlamak amacıyla geleneksel ya da normal sıkım olarak adlandırılan yöntemde zeytin hamuruna sıcak su verilerek ısısı arttırılır. Sıcaklığın yükselmesiyle zeytinyağının hamurdan ayrışması kolaylaşır ve hamurdan alınabilecek en yüksek seviyede zeytinyağı çıkarılır. Soğuk sıkımda ise hamur haline getirilen zeytinlerden yağın ayrılması için sıcaklık arttırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Zeytin hamuru kendi sıcaklığıyla ayırıcıya aktarılır ve içerisinden zeytinyağı alınır.
Zeytinin kendi sıcaklığında yani soğuk sıkım olarak adlandırılan yöntemle sıkılması sonucunda, hamurun ısısı artmadığı için kalite ve lezzet yönünden yağ içerisindeki bileşenlerde bozulma olmaz. Zeytinyağının tazeliği ve doğallığı en yüksek seviyede korunur. Soğuk sıkımın geleneksel sıkımdan bir diğer farkı ise zeytinden elde edilen verimdir. Geleneksel sıkım ile birim başı zeytinden yağ açısından daha fazla verim alınırken soğuk sıkım yöntemiyle işlenen zeytinlerden daha düşük oranda zeytinyağı elde edilir. Kısacası soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen yağ miktarı düşerken zeytinyağının kalitesi artmaktadır.
Erken Hasat Nedir?
Geleneksel zeytin hasadı kasım ayında başlarken erken hasat eylül sonunda ve ekim ayı içerisinde zeytinlerin toplanması ve işlenmesidir. Erken hasatta toplanan zeytinlerden daha kaliteli yağlar elde edilirken birim başına zeytinden elde edilen yağ miktarı ise düşmektedir. Kavalan Zeytincilik olarak Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağlarımızı en fazla 0,5 asit/dizem seviyesinde tutuyoruz. Yasal olarak etiket üzerinde en çok 0,8 asit/dizem yazılması zorunluluğu bulunduğu için ürün üzerindeki etiketlerde ise bu şekilde (En çok 0,8) belirtiyoruz.